zeilen
fietsen
arcades
aquarium
marais


Watersporten


Zwaardbootzeilen, catamaranzeilen, zeilen met zeiljachten, kano en kayakvaren, windsurfen, kitesurfen en golfsurfen (Ile de Ré), waterski. Alles met eigen materiaal of met materiaal van de verschillende scholen en/of verhuurfirma's.
Het zeilgebied voor La Rochelle is een uitermate veilig vaarwater door de aanwezigheid van de Ile de Ré en Oleron.
zeezwemmen in de bewaakte zwemzone's

 

 


Fietsen

In het gebied zijn 150 km fietsroutes aangelegd en bewegwijzerd. Ook met een goede kaart en via de landweggetjes kom je in dit lichtglooiend tot vlak landschap kilometers ver. De Charente-Maritime is een fietsgebied bij uitstek en La Rochelle weet dat. 350 fietsen worden ter beschikking gesteld en/of verhuurd. U kunt dus het hele gebied ontdekken terwijl u uw fysiek wat bijwerkt.

 


Les Arcades

In deze overdekte winkelstraten vindt u artisanale en streekprodukten, alle grote couturiers en merken, curiosa-shops.
Ook de overdekte markt is vlakbij en is zeker het bezoeken waard. Alle dagen verse groenten, fruit, vlees- en viswaren.
Rondom de oude haven vindt u dan vooral de horeca-zaken, bars en nightclubs.

 

 

Aquarium

Het aquarium, één der grootste in Europa, ligt in het hart van de stad vlakbij de oude haven. Het parcour is een wandeling van minimum 2 uren doorheen de zeeën en oceanen van onze planeet met zo'n 12000 verschillende zeebewoners van de Atlantische oceaan, de Middelandse zee en de tropen in een bassin met driemiljoen liter zeewater.
Musée de beaux arts, des Automates, Grévin, Maritime ....
Mega CGR, cinema met 12 zalen en videogame-zaal.

 

 

Het nationaal natuurreservaat van de Marais d'Yves

Elk seizoen trekt dit goed gepreserveerd natuurlijk biotoop een ander kleedje aan. Men vindt er een overvloed aan vogels, amfibieën, insekten en planten. Het moerras bevindt zich een tiental kilometer ten zuiden van La Rochelle aan de baai van Yves (la baie d'Yves).
Nog prachtige wandelingen rond: Le marais Poitvin, Ile de Ré, de baai van Aiguillon, Rochefort.

 

Uw vakantie in de Charente-Maritime, La Rochelle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parc Charruyer

Dit grote park van om en bij de 2 km lang vindt u midden in de stad en is ontworpen in de 19 eeuw op de site van de vroegere versterkingsmuren. Kanaaltjes en waterpartijtjes samen met de schaduw van de talrijke bomen zorgen voor wat verfrissing tijdens de warme zomerdagen. U vindt er ook kinderspelen en een mini-zoo.

De torens van La Rochelle

De drie haventorens getuigen van het grote maritime verleden van de stad reeds vanaf de Middeleeuwen. De toren 'Saint Nicolas' biedt u een mooi uitzicht over de stad en haven en in de toren 'la Lanterne' vindt u een verzameling van 600 graffitis gebeelthouwd en getekend door de gedetineerden van de stad in de laatste drie eeuwen. In de toren 'La Chaine' zijn exposities met veranderende thema's. Dit jaar: "La Rochelle-Québec, inschepen voor het Nouvelle-France".

Museum der Schone Kunsten van La Rochelle

Het museum bevindt zich in het 17e eeuws néoklassiek bischoppelijk paleis en presenteert een belangrijke collectie schilderijen van de XVe tot XXe eeuw.

Le port des Minimes

La Rochelle is het mekka voor de plezierzeiler en heeft de grootste jachthaven van de atlantische kust. Ook de kleinzeilerij is goed vertegenwoordigd en jaarlijks worden er wedstrijden ingericht voor verschillende klassen. Er zijn allerlei mogelijkheden om boten te huren. Ook worden talrijke rondvaarten georganiseerd naar Fort Boyard en Ile d'Aix

Ile de Ré

Heel mooi eiland doorkruist met fietspaden, zandstranden, oesterkwekerijen, zoutwinning en pittoreske dorpjes.

La Corderie Royale, Internationaal zeecentrum en werf van de Hermione

Rochefort. Dit gebouw, architecturaal hoogstandje van 374 m lang, vertelt de geschiedenis van het arsenaal en van de ontwikkelingen in de bouwtechnieken van schepen. In de directe omgeving vindt u scheepstimmerlui en ijzersmeden die naarstig verder bouwen aan de Hermione, een fregat dat destijds La Fayette naar Amerika vaarde. Niet te missen!!!